Finalistii hackathonului Innovation Labs 2015

Pe 7 și 8 martie, în București și Cluj a avut loc a treia ediție a hackathon-ului Innovation Labs. Aceasta este prima etapă din cel mai mare program de pre-accelerare din România, ce vrea să aducă produsele rezultate din idei cu potențial mai aproape de investitori. În urma hackathon-ului din București, cele mai bune 21 de echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge, iar în Cluj, au intrat în program 7 din cele 13 echipe care au participat la hackathon.

Innovation Labs (2)

La hackathon-ul din București au fost prezenți peste 100 de tineri pasionați de tehnologie, care și-au pus ambiția și creativitatea la muncă pentru a dezvolta, în total, 40 de idei în prototipuri pe care să le prezinte juriului. Tinerii au fost mentorați, în toate cele 24 de ore de hackathon, de antreprenori de top și profesioniști din industria IT&C, precum: Bogdan Doinea (Technical Manager Europe, Cisco), Lucian Ghindă (Co-founder Dev Academy), Teodora Juravle (Marketing Communications Manager, Carrefour), Tudor Juravlea (User Experience Architect, ING), Alexandru Dragomir (Senior Software Engineer, Ixia; co-founder Way Studios), Vlad Bomboe (Co-founder, Chief Technical & Operations – Fullscreen Digital), Adrian Lupu (Head of Development, Fullscreen Digital), Daniel Rizea (Software product & Engineering Manager, Vector Watch), Marius Glod (VAS Expert, Orange Romania), Andrei Ignat (Technical Director, Electronic Arts), Alexandra Voinea (Software Engineer, Electronic Arts), Silviu Neghina (M2M Proposition Manager, Orange), Cosmin-Stefan Dobrin (Founder, Silverbit Tech), Horia Boicu (CAE Leader, Microchip Technology), Cristian Badea (CEO Avangate), Petru Jucovschi (Cloud Solutions Architect, Microsoft) și Antonio Eram (Founder, Netopia mobilPay).

Innovation Labs (1)

Echipele au avut idei de produse care să rezolve probleme și nevoi din arii precum: medicină, securitatea rețelelor, retail, e-commerce, securitatea casei, sport, parcarea mașinilor și altele.

A doua zi după hackathon, pe 8 martie, echipele au avut 3 minute la dispoziție pentru a-și susține ideile în fața juriului de specialitate. Provocarea pentru fiecare echipă a fost să prezinte, într-un mod succint și convingător, progresul de la idee la un prototip viabil de produs. Juriul format din: Andrei Pitiș (Președinte ANIS), Bogdan Iordache (Investment Manager, 3TS Capital Partners), Ioana Petrescu (Consilier de stat, cancelaria primului-ministru), Teodora Juravle (Marketing Communications Manager, Carrefour), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer, Orange Romania), Ștefan Slavnicu (Chief Technology Officer, Orange România), Teodor Ceaușu (Country Manager, Ixia România), Delia Chiricescu (Managing Director, Microchip Technology România), Giuseppe Cinque (Product Strategy, Corporate Affairs, Cisco), Ravi Buck (Economic Officer, Ambasada SUA), Petru Jucovschi (Cloud Solutions Architect, Microsoft), Cosmin Stan (Sr. R&D Manager, FotoNation), Dragos Manescu (Project Manager, Adobe), Cristian Ene (Development Manager, Electronic Arts) a avut misiunea de a selecta ideile cu potențial disruptiv și de a decide care dintre echipe vor continua să își dezvolte ideile în programul Innovation Labs.

Castigatorii categoriei Mobile

Câștigătorii hackathon-ului din București au plecat acasă cu perspectiva unor oportunități reale de a-și dezvolta viitoare afaceri, dar și cu premii din partea Orange.

Urmează 3 luni intense, în care finaliștii programului vor beneficia de mentorat și susținere pentru a dezvolta produse inovatoare cu impact potențial la nivel global.

În luna mai, la Demo Day, echipele își vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate și să beneficieze în continuare de sprijinul echipei Innovation Labs.

Castigatorii categoriei Disruptive Retail

Echipele care au intrat în programul de pre-accelerare Innovation Labs2015

Echipele din București

  1. Categoria Disruptive Retail:

Buyerbrain – software care poate studia mecanismele subconștiente care declanșează comportamentul consumatorilor în magazine

FindTH@ – o aplicație în care poți cumpăra ce ți-a atras atenția pe stradă, fie că este vorba despre haine, accesorii, cărți sau produse alimentare.

ShopIt – un serviciu care poate îmbunătăți simțitor experiența în timpul cumpărăturilor

Vitabox.me – platforma de e-commerce care urmărește și analizează activitatea trackerelor de fitness, pentru a oferi recomandări personalizate de suplimente nutritive pentru împătimiții de sport

SOSGift – aplicația Android care te poate ajuta să găsești cadoul îndelung căutat pentru cineva drag

Veiled– aplicația care folosește realitatea augmentată pentru a schimba felu în care interacționăm online

  1. Categoria Internet of Things:

easyDoor– se auto-poziționează ca fiind cel mai flexibil sistem de securitate pentru protecția ușii de acasă

Eskimo– genunchiera smart care îi ajută pe schiori să își ajusteze poziția și mișcările, diminuând riscul accidentelor.

Feeparking – platforma elegantă care oferă soluții independente pentru achitarea taxelor de parcare

Nu te supara – sistemul ce rezolvă printr-o simplă atingere de buton problema notificării de către client a ospătarului într-un restaurant sau bar.

ParkMe – mecanismul smart de ghidare a șoferilor către locuri de parcare libere din apropiere.

Polt Box– chitară programabiă și un procesoru de voce acționat prin pedală, cu acces la un magazin online de efecte și presetări

Waldo– sistemul inteligent care conectează bicicliștii cu mijlocul lor preferat de transport în orice moment, oriunde.

CODAfootprint– soluția de securitate ce asigură colectarea și interpretarea în timp a datelor din serverele unei organizații, identificând și împiedicând potențiale atacuri de mare anvergură.

Travis– soluția virtualizată de generare a traficului într-o rețea

ViPnet– rețeaua privată, securizată, definită complet prin software, realizată pentru companii și utilizatori direcți.

  1. Categoria Mobile:

Coinfetti– convertor automat din bitcoin (monedă virtuală) în monedă fizică, pe cardul de debit al utilizatorului

Epilepsy Combat– aplicația pentru detectarea în timp real a crizelor de epilepsie, pe baza ritmului cardiac

Graduate– un nou tip de rețea de socializare, gândit pentru studenții care au parte de schimb de experiență în țările europene.

Menoo– aplicația care vrea să reinventeze conceptul de meniu de restaurant

Newseum – aplicația care oferă o altfel de experiență de explorare a muzeelor românești.

Echipele din Cluj

DictaMed – serviciul Cloud de convertire voce-text ce le permite specialiștilor să înregistreze proceduri medicale.

PhoneAlias – serviciul ce permite centralizarea apelurilor primite pe mai multe numere de telefon prin redirecționarea, conform unor seturi pre-definite de reguli, către un singur telefon mobil

SOFT ATAC – serviciul ce își popune integrarea experienței de shopping online în orice magazin.

SwimPal – un tracker al performanțelor înregistrate de înnotători (număr de bazine, viteză si consum de calorii).

Buy and Help– propune utilizarea marketing-ului afiliat în strângerea de fonduri pentru cazuri sociale.

Fingerdrum Legend – aplicația care te învață să cânți la tobe printr-un joc distractiv și antrenant.

City365 – aplicația de recomandări care oferă reduceri bazate pe localizarea clientului în funcție de magazinele și localurile din apropiere.

Castigatorii categoriei Internet of Things

Despre Innovation Labs

Innovation Labs 2015 este un proiect organizat de Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, Microsoft YouthSpark, The Romanian-American Foundation şi al partenerilor: Ixia, FotoNation, Adobe, Intel Software, Electronic Arts, Microchip, Cisco, Onyx Beacon, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Spherik Accelerator, Techsylvania, împreună cu partenerii academici Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, precum și împreună cu partenerii media: Ziarul Financiar, Forbes, Electronica Azi și Today Software Magazine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s